Ei kategoriaa

Kelmien Korhosten Kerho

Keskustapuolue on jälleen ajautunut skandaalinkäryisiin keväisiin rahasotkuihinsa. Traditio sai alkunsa viimekeväisestä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kallin hölösuissuudesta. Oli saanut rahaa, muttei ilmoittanut – koska se ei kuulu asiaan! Eikä se ollut rangaistavaa. Onhan muutkin saaneet! Miksi minä?

Sittemmin vaalirahoituslakia kiristettiin, mutta ei vieläkään niin, että läpinäkyvyys olisi demokratian edellyttämällä tasolla. Nyt kepulta unohtui ilmoittaa, että se sai Menestyvä Suomi yhdistyksen kautta 125.000 €uroa vaalirahaa Nova Groupilta. Tämä taloudellisiin vaikeuksiin ajautunut yritys pyörii vielä pitkään kuvioissa keskustan harmiksi. Taisi olla riskirahaa? Jonka maksumiehiksi tahtomattaan joutuvat yhtiön alihankkijat.

Muutkin ehdokkaat ovat olleet hyvällä tai huonolla menestyksella käsi ojossa yhteydessä rahoittajiin. Tukeanne tarvitaan! Sitten sätin tuomilla resursseilla lähdettiin hurmaamaan EU vaalikansaa. Näkyvimmät ökykampanjat kuitenkin kokivat yksi toisensa jälkeen mahalaskun. Menestys ei ollutkaan kiinni budjetin suuruudesta, vaan kansan tuesta. Olisiko ehdokkaille päinvastainen lähestymisjärjestys ollut tehokkaampaa?

Olen aiemminkin toivottanut, epäilevistä Tuomaista huolimatta, ökykampanjoille tervemenoa. Demokratian periaatteiden mukaisesti tulevien vaalien ehdokkaat uskaltautuvat entistä rohkeammin tukeutua sanomaansa ja äänestäjien tukeen. Ja hyvin varoen kumartua rahoittajien suuntaan. Kansan tuessa ei ole riskiä, ketjutetussa vaalirahoittajien tuessa sitävastoin se on!

Monella muullakin taholla nyt pähkäillään mitä tuleman pitää. Ainakin Kelmien Korhosten Kerhon kestityksestä juhlansa ulkoistanut Kanerva on nyt pahalla päällä. Miten ulkoistetut avustajat 60 v. fästin järjestivät. Maksutkin tulivat pahasti 2008 alkupuolella. Selvästi riskirahaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s