Ei kategoriaa

EU- vaalipiknik ja MUTU arvio

Eurovaalit ovat nurkan takana, eli jo 7.6. Vaalikuume nousee puolueilla, ehdokkailla, tukijoilla ja… Entäs äänestäjillä? Sen eteen työtä tehdään toivottavasti asiaan keskittyen. Puolueiden ja ehdokkaiden ohjelmat, tavoitteet ja linjat tulisi saada äänestäjille ymmärrettävällä kielellä selviksi. Se on puolueiden ja ehdokkaiden velvollisuus!

Onko olennaista? Missä Brysselissä saa parhaat simpukat Chabliksen kanssa kurkusta alas? Kuinka ”siedätyshoito”- happening liittyy EU vaaleihin? Tai Ylen epäsosiaalinen mediamaksu? Tempuilla saa kyllä julkisuutta. Ja vielä näkyvämpää saa, jos ”tempun” kytkee mediaseksikkääseen aiheeseen. Ja hiukka vielä riitelee!

Tietysti EU-vaaleista selvitään käymällä ne kesäisen ja iloisen piknikin merkeissä. Tälläkin tavalla tulos saadaan selville. 13 Meppiä Brysselin koneeseen! Tiettyyn rajaan asti puliveivaamalla ja julkisuushakuisuudella (hinnalla millä hyvänsä) ehdokaskin selviää.

Lopulta kuitenkin asiaosaajat ja luottamusta ansaitseva ehdokkaat vyöryvät suosiolistan kärkeen. Ihmiset loppujen lopuksi kuitenkin pakollisen valinnan lähestyessä turvautuvat perinteeseen, tuttuun ja turvalliseen. Hyväksi koettuun!

Viimeisimmän gallupin pohjalta oma MUTU- tuntumalla tehty arvioni paikoista ja läpimenijöistä (oikeus muutoksiin pidätetään):

Vasemmistoliitto: 1 paikka, joukosta Saramo, Suokas ja Mikkola.
SDP: 3 paikkaa, joukosta Jaakonsaari, Kiljunen, Hurskainen ja Taipale.
Kesk: 2 paikkaa, joukosta Jätteenmäki, Härmälä, Kaikkonen ja Takkula.
Perus: 1 paikka, joukosta Soini ?!#
Krist: 1 paikka, Essayah.
Vihr: 2 paikkaa, joukosta Hassi, Gronberg ja Hautala.
Kok: 3 paikkaa, joukosta Itälä, Korhola, Pietikäinen, Siitonen ja Autto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s