Ei kategoriaa

KADONNEEN VASTUUNKANTAJAN METSÄSTYS

Näyttämöltä poistuminen on taitolaji. Aikoinaan monet teatteri ja elokuvafoorumit valloitti näyttelijä Tarmo Manni. Hän piti jäähyväisnäytäntönsä pelkästään kuuntelemalla Mahleria kiikkustuolissa kylpytakki päällä. Esityksen päätyttyä hän yleisölleen sanaakaan sanomatta poistu rauhallisesti näyttämöltä. Tyylikästä!

Talouselämän huippuvaikuttajien viimeaikaiset poistumiset ”sätin” kanssa ovat sitä vastoin olleet moraalittomuudessaan vastenmielistä seurattavaa. Vastuunkantajaa etsitään yhä viimeistä kultaista kädenpuristusta myöten. Kuka sen suunnittelikaan? Muistamattomuus valtaa alaa poliittisten ja taloudellisten päättäjien joukossa. Eipä tahdo löytyä!

Nykyinen koko kapitalistista maailmaa ravisteleva kriisi ei ole pelkästään seurausta USA:n hulvattomasta asuntoluototuksesta. Kiinan talouskasvun hedelmillä niitä rahoitettiin. Pesäkkeitä löytyy myös esim. Baltian talouksien katteettomista odotuksista. Jälkien korjaamisen maksavat veronmaksajat Baltiassa ja Ruotsissa. Mittavat alaskirjaukset tehdään nyt länsinaapurin pankeissa. Paperitaloudet Suomenlahden eteläpuolella ovat henkitoreissaan.

Islannin valtion konkurssiin ajaneet pankinjohtajat, nuo aiemmat sankarit, ovat kadonneet maan alle. Heitä ei näy missään. Ei varsinkaan niissä seurapiireissä, joissa oli ”must juttu” pyrkiä heidän kanssaan samaan kuvaan. Nämä nuoret leijonat olivat aikoinaan rehvakkaasti ostosmatkalla myös Suomessa. Katteettomalla velkarahalla tietysti. Kukahan niille antoi rahasäkin lainaan? Nyt ei oikein kaivata näiltä herroilta analyysejä eikä kommentteja talouden ja osakkeiden tulevasta kehityksestä.

Rajoittamaton saalistuskapitalismi on karannut isännäksi. Se täytyisi ottaa taas haltuun ja juoksunarun päähän. Suomessakin vasemmisto saisi lakata etsimästä itseään ja tehtäväänsä. Sitä löytyy! Ensimmäiseksi anastettakoon oikeistolta ja talouselämältä niiden mielikäsite – rakennemuutos! Vaaditaan täysin vapaan markkinatalouden puitteisiin uudenlaisia rakenteita, hiukan sääntöjä ja sääntelyä. Nyt se kiemurtelee holtittomasti ja vahingollisesti yhtäaikaisessa finanssi-, talous- ja ympäristökriisissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s