Ei kategoriaa

SOINI KÄVI KYLÄSSÄ

Asukasyhdistyksemme järjestää tapahtumasarjan ”Ounasrinne osana EU:a”.
Näissä merkeissä viime viikolla saimme vieraaksemme Jani Sievisen SDP:stä. Tämänkertainen vieraamme oli Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Ja lisää on tulossa.

”Hommasit sitten Soinin tänne!” joku vääräleuka totesi. Ei se niin mene. Tarkoituksemme on lisätä EU tietoisuutta, ja EU:sta Suomessa käytävää keskustelua antamalla eri painotuksille ja näkökannoille tilaisuus.

Samalla asukasyhdistyksenä pyrimme äänestysaktiivisuuden kohottamiseen toiminta-alueellamme. Siitä juontuu myös tapahtumasarjan otsikko. Mahdollisimman tiiviisti kytkettynä lähiömme arkielämään. EU:n päätöksenteko vaikuttaa Ounasrinteelläkin.

Asukasyhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton avoin kansalaisjärjestö. Ihmiset tekevät itse omat äänestyspäätöksensä. Siihen ei ole puuttuminen. Voimme edesauttaa tiedonsaantia, erilaisten painotusten esillepääsyä, ja sitä kautta vaikuttaa äänestysaktiivisuuteen.

On helpompi äänestää kun tietää! No toisaalta tieto lisää myös tuskaa! Molemmille – äänestäjälle, ehdokkaalle sekä myös puolueille. Tietoisuus vähentää höpöttämisen tilaa vaalikeskusteluissa. Ehdokkaan on tiedettävä, ja puolueen on esitettävä selkeästi linjansa, jotta sanoma saa äänestäjässä toivotunlaisen tuloksen. Voisi kuvailla niin, että jyvät erottuvat akanoista.

Itse en oikein jaksa uskoa sellaisen poliittisen toimintatavan tehokkuuteen, jossa pyöritään vain ”omien” joukossa. Avautuminen ympäristöön ja avoimeen kansalaiskeskusteluun on elävän poliittisen liikkeen ja – toimijan tunnusmerkki. ”Samanmielisten kerhot” eivät kuvaa eteenpäin menoa, vaan ovat osoituksena oman reviirin vartioimisesta ja pysähtyneisyydestä. Ketä se kovin innostaa? Äänestäjä on lopulta kuitenkin se subjekti ja tekijä, ei ”vaalikarjaa” jota voidaan rahalla, puheilla ja hurmaamisella ohjailla. Samanlaisen kriittisen vastaanoton sai myös tämänkertainen vieraamme.

Paavo Väyrysen sanoin ”Eihän minulla ole vielä yhtään ääntä!” Niin ei ole kellään muullakaan.

Kiitokseksi vierailusta lahjoitimme Timolle Asukasyhdistyksemme tuottaman ”Ounasrinnevalssi” CD:n.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s