Ei kategoriaa

”Nalle” B.W: Yrityksellä ei ole moraalia – Sarkozy: Moraalia yritysmaailmaan!

Väkeään irtisanovien, konkurssikypsien ja vain valtioiden tukipaketeilla pystyssä pysyvien yritysten johtajien bonukset, kultaiset kädenpuristukset ja optio-ohjelmat herättävät ihmetystä! Etunenässä AIG, jonka johtajien muhkeat palkkiot suututtivat Obaman. ”Jos niistä ei luovuta, tuki lakkaa ja vero huikea!” Eli verolakien muutoksella hyöty tuomitaan valtiolle menetetyksi. Jos lukijalla tuli mielleyhtymä ”rikoksella saatuun hyötyyn”, ei voi mitään! Niin minullakin!

Ranskassa valtion tukea saavien yritysjohtajien palkkiojärjestelmä on suututtanut Sarkozyn. Hän on antanut yrityksille ”ultimatuumin”, uhkavaatimuksen maaliskuun loppuun saakka. Jollei työnantajaliitto pistä itse itseään kuriin, johtajien palkkioita rajoittava laki äänestettäisiin nykyisessä antikapitalismin aallossa helposti läpi. ”Ultimatuumi” lausutaan Rovaniemellä ”ukaasi” (venäjäksi ykaz).

Mites saman asian näkee ”Nalle” BW (= lienee besserwisser)? Vain yksilöillä ja omistajilla on moraali, yrityksillä ei. Parhaiten yritysten yhteiskuntavastuuta edistetään edistämällä markkinataloutta. Yhden asian liikkeillä – yrityksillä – on vain yksi tavoite. Mahdollisimman paljon pätäkkää viivan alle omistajien kukkaroa lihottamaan. Mitä tuumaisivat nykymenosta Uolevi Raade ja Juuso Wahlden?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s