Ei kategoriaa

Alkusoitto tuli pyytämättä ja tilaamatta!

Rovaniemen koulutuslautakunta päätti eilen lakkauttaa Ounasrinteen koulun alaisuudessa toimivan Pöykkölän sivupisteen, siis Pöykkölän koulun. Yli tuhannen ihmisen adressilla ei siten ollut vaikutusta, vaikka se ”tiedoksi saatettiinkin”. Itse olisin päättänyt toisin.

”Tyhjän lompsan diktaattori” on jälleen päässyt valtaa käyttämään. Lapset siirretään Ounasrinteen ja Katajanrannan kouluille. Päiväkoti saa koko rakennuksen käyttöönsä, mutta samalla Ounarin nuorisotilat saavat ”häädön” Ounasrinteen koululta. Sinne uudet oppilaat eivät mahdu ilman häätökäskyä! Samalla Pöykkölän päiväkodin ja koulun välinen yhteistyö lakkaa. Saadaanpa kuitenkin Vaaranlaita kakkosesta päiväkotilapset, joko Matkajängäntien ”viipalepäiväkotiin” tai Päykkölän päiväkotiin. Sillankupee taitaakin sitten loppua? Näin oletan!

Koulutuslautakunnan puheenjohtaja Leena Aspegren (kesk. tässä kepu) julistaa tässä nyt vain alkusoittoa koulusäästöille. Väärin, ehdottomasti väärin! Ei kipeitä leikkauksia ja jopa lakkautuksia, vaan kehittämistä. Ei tappolistoja, vaan jatkomahdollisuuksien kartoittamista. Ensi vuosi jälleen huonompi, kuin tämä vuosi. Edelleen väärä väittämä!

Edelleen väärin on tuijottaa vain ” mistä kouluverkosta säästöjä saataisiin aikaan!”. Pöykköläkö ensimmäinen? Näin väität. Luettelet listan; Taipaleen koulu, Oikaraisen koulu ja Nivankylän koulu! Ja numerot perään; perusopetuksesta 860 000 €, lukiosta 140 000 € ja päivähoidosta 670 000 €.

Tuijotatko vain säästöjä, etkä sitä mitä niillä saadaan aikaan? Pienen mahdollisuuden annat siinä, että ”kouluja on mahdollista pitää elossa, jos tehdään oppilasjärjestelyjä ja oppilasmäärien tasauksia.” Eikö muuta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s