Ei kategoriaa

Tilaamisen ja tuottamisen ongelmista

Heti alkuun on todettava, että oheisilla valokuvilla ei ole mitään kytköksiä Rovaniemen kaupunkiin tai
sen omistamaan Residuumiin!

Kyse on erään taloyhtiön roskakatoksesta Rovaniemellä, joka oli sunnuntai-iltana tämän näköinen. Siis kauhistuttava!

Rovaniemen kaupungin ympäristövalvonnalla on tähän ongelmaan tekemistä.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto piti tänään valtuustoseminaaria, ja huomenna sitä jatketaan. Ryhmässämme keskusteltiin paljon ”kylien Rovaniemi” strategiasta. Onko se vain paperitodellisuutta vai reaalitodellisuutta? Nähdäänkö se todellisuudessa kaupungin kehittämisen strategiseksi työvälineeksi. Vai karahtaako se heti ”kiville” talouden kohdalla? Pannaanko se syrjään kriisin kohdalla, ja odotellaan parempia aikoja ottaa se taas käyttöön?

Tästä paperi/reaalitodellisuus teemasta Raimo Miettunen käytti selkeäsanaisen puheenvuoron. Kiitos sille, jolle se kuuluu.

Toinen keskustelumme liittyi ”tilaaja-tuottaja malliin”. Kaupunki tilaa ja joko kaupungin oma tuotanto sen tuottaa, tai se tuotetaan yksityisellä sektorilla. Kaupungillakin on ongelma! Mistä palvelu tai tuote tilataan? Kuka sen tuottaa? Kunnan oma vai yksityinen sektori? Onko saatu sitä mitä on tilattu? Millä hinnalla? Entäs laatu/hinta suhde? Entäs se seuranta ja dokumentointi arvioinnin pohjaksi? Pähkäiltävää riittää! Tätä osaamista kuntapuolelle, Rovaniemi mukaanlukien, tarvitaan yhä vain enemmän.

Kuvien tapaus -tilaaminen ja tuottaminen – toteutuvat taloyhtiön ja jätteenkuljetusyhtiön välillä. Asukkaan mukaan taloyhtiö on tilannut tyhjennyksen kaksi kertaa viikossa. Nyt se tyhjennetäänkin vain kerran viikossa. Onko sopimusta tältä osin muutettu/ noudatettu? En tiedä?

Posted by Picasa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s