monikulttuurisuus

Sodat sopivampiin maihin

Uuden Suomen blogipalstalla käydään maahanmuuttokeskustelua siihen sävyyn ja argumentein, että Pekka Siikala kuvaa sitä jo ”Uusi Suomi24 – suomalainen likaviemäri”. Yhdyn pääosin Siikalan arvioihin. Lehden journalistinen taso on laskenut, jota blogipalstan täyttävä ala-arvoinen maahanmuuttopolitiikan retostelu on syventänyt lisää.
Maahanmuuttopolitiikasta on käytävä keskustelua. Erilaisilla mielipiteillä, nakökannoilla ja painotuksilla on oikeutus. Demokraattisen keskustelun perusoikeus on kunkin oman mielipiteen vapaa muodostus. Mutta bloggarit voisivat kyllä itsekin harkita kuinka tehokkaimmin tuota oikeuttaan käyttävät näkökantansa esilletuomiseen. Suiden tukkiminen ja leimaaminen ei ole omaa argumentointia, vaan sen puutetta.
Hyväntahtoinen ja humoristinenkin värikkään kielen käyttö tuottaa paremman tuloksen, ja on vastuullisempaa, kuin ”harmaalla alueella” käytettävä vihamielinen kielenkäyttö. Joka mielestäni sävyttää monen US:n mamu- blogikirjoitusta.
Faktat lienevät parasta todistusaineistoa. Peruskoululaisetkin tietävät, että 6 tai 7 kertaa kymmenen ei voi olla 100, vaan 60 tai 70. ”Toi setähän laskee väärin”. Vastaan: ”Lieneekö matikan tunnilla jäänyt viittaamatta”.
Entä kun kirjoitetaan, että suvaitaan mieluummin aasialaisia kuin afrikkalaisia pakolaisia/maahanmuuttajia. Pitäisikö sodat sitten siirtää maihin, joista tulisi miellyttävämpiä/sopivampia pakolaisia ja maahanmuuttajia.
Kielelläkin on oma merkityksensä. Oppiiko aasialainen helpommin suomenkielen, kuin afrikkalainen? Kuinka käy liigajoukkueemme (jotkut kannattajat sanovat ”muukalaislegioona”) kun venäjää puhuvilla pääsy kielletty.
Suomella on kansainvälinen vastuu auttaa hädässä olevia ihmisiä. Olemme saaneet osamme tuosta kansainvälisestä avusta, kun kansamme sitä tarvitsi.

1 vastaus artikkeliin “Sodat sopivampiin maihin”

  1. Oikein Jaakko. Ikävää tässä nykyisessä tilanteessa on sekin, että sinänsä fiksulla termillä ”maahanmuuttokriittisyys” voidaan hämärtää asioita ja peitellä ihan perinteistä rasismiakin. Omassakin blogissani oli vastikään aika uskomaton ”keskustelu” aiheen liepeiltä.Vetää surulliseksi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s