liikenneturvallisuus

Kenenkään lapsen ei tarvitse kulkea liian vaarallista koulutietä

Tässä pitäisi olla jalkakäytävä.

Kuka lie kasannutkin, mutta kaupunki joutuu hoitamaan! Tästä ongelmasta olen jo soittanut suoraan kaupungin virkamiehille. Kaikesta ei tarvitse tehdä aloitetta ja ”mekkaloida tai moittia”, vaan hoitaa suoraan asia kuntoon.

Tänään jätin valtuustoaloitteen, johon yhtyi 20 muuta valtuutettua. Perttikin kerkesi mukaan viime hetkillä. Hyvä niin. Aloitteen tiimoilta olin ollut yhteydessä opetusministeriöön, opetushallitukseen, Lapin lääninhallitukseen, Rovaniemen vastuullisiin viranhaltijoihin ja rehtoreihin.

Aloitteessa esitän, että…

Rovaniemen kaupunki käynnistää kouluyksikkökohtaisen ja koko kaupungin kattavan lasten koulutien turvallisuus- ja riskiselvityksen.

Nykyiset hajanaiset ja eritasoiset koulukohtaiset selvitykset yhdistetään yhtenäiseksi ”lasten koulutien turvallisuusjärjestelmäksi”. Työssä hyödynnetään niitä kokemuksia, joita eri kunnissa on saatu ”KOULULIITU” – ohjelmasta koulureittien liikenneturvallisuuden arvioimisessa.

Uusien asuinaluiden suunnittelun yhteydessä lasten koulutien turvallisuus otetaan jo suunnittelussa huomioon. Hidasteet, ylikulkuväylät, suojatiet yms. rakenteet koulutien turvaamiseksi toteutetaan heti eikä vasta sitten, kun niiden tarve huomataan?

Ja tässä perusteluja:

Rovaniemi on laaja ja voimallisesti kasvava kaupunki, jossa kaupunkirakenne, liikennemäärät ja – reitit ovat voimallisesti muuttuneet ja muutoksen alaisina. Uusia asuinalueita ovat Ounasrinteen omakotialue, Vennivaaran-Ylikylän aluekokonaisuus, Pöykkölän ja Pöyliövaaran alueet.

Myös Kemijoen ylittävän uuden sillan vaikutus liikennemääriin ja -väyliin on mullistava.

Lasten koulutien vaaranpaikat tulevat siten muuttumaan. Uusia tulee olemassaolevien lisäksi.

Samasta paikasta – vastakkaisesta suunnasta. Tästä mennään kouluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s