Ei kategoriaa

Virhearviointia

Kuva: Janne Seurujärvi Inarin uuden valtuuston järjestäytymiskokouksessa 29.1.09.
Rovaniemen hallinto-oikeus on hyväksynyt valitukset, ja kumonnut €uroedustaja Hannu Takkulan ja kansanedustaja Janne Seurujärven vaalikelpoisuuden viime syksyn kunnallisvaaleissa.
Hox. molemmat keskustalaisia. Valtuustossa kyseiset henkilöt vaikuttavat silti edelleen ainakin syksyyn saakka. Aikovat kuulemma valittaa ylempään oikeusasteeseen. Pesti jatkunee siten ainakin vielä jonkun aikaa.
Kannattaakohan venkoilla. Perustelut lienevät kummankin päätöksen osalla aika selvät. Puolueelleen ”uskollisina sotureina” kumpikin astui syksyllä ehdokasremmiin ”puolueen edun nimessä”. Molemmat tiesivät – tai ainakin kokemuksensa ja asemansa puolesta olisi tullut tietää, että vaalikelpoisuus kyseenalainen.
No vaalilain mukaan äänet puolueelle jäävät voimaan, ja niistä hyötyvät nyt remmiin astuvat varavaltuutetut vaihtopenkiltä. Hyvä niin.
Molempien veijareiden oman poliittisen tulevaisuuden kannalta tilanne on nyt ”hiukka hankala”. Takkulan pitäisi jo loppukeväästä uusia €uroedustajan paikka. Seurujärvi taisi nyt asettaa oman kansanedustajan paikkansa mestauspenkille. Väitän, että molemmilta virhearviointi. Ken elää – hän näkee.
Mikä muuttuu? Jotain muuttuu – jotain ei. Kansanedustaja-kunnanvaltuutettu yhdistelmä tulee kriittisempään arviointiin. Hyvä vai huono? Mielestäni hyvä. On syytä todella arvioida kriittisesti sitä, miltä mandaatilta ja millä motiiveilla kunnallisina päättäjinä toimitaan. Siinä on hyvää, mutta myös huonojakin piirteitä ja seurannaisvaikutuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s