Ei kategoriaa

Vuokratyöläiset ensimmäisenä ulos – mistä kysymys?

Nelosen tv-uutisten mukaan vuokratyöläisten käyttö on vähentynyt rajusti. Seurauksena maan toiseksi suurin vuokratyövoimaa välittävä yritys StaffPoint on aloittanut YT-neuvottelut toimistohenkilökuntansa kanssa viime viikolla. Varamiespalvelut aloittaa omat neuvottelunsa ensi viikolla.

Viime vuonna vuokratyövoiman määrä ylitti Suomessa sadantuhannen rajan. Alan voimakas kasvu taittui lokakuussa, ja vuokratun työvoiman määrä kääntyi laskuun. 20 – 30.000 vuokratyöpaikkaa on lyhyessä ajassa hävinnyt taivaan tuuliin. Rakennus – ja metallialoilla vuokraväen määrä on puolittunut. Hotelli- ja ravintola-alalla sekä kaupan alalla kysyntä on vähentynyt 10 – 15 %.

Rakennus- ja metallialojen osalta tilannetta selittää pitkälti se, että rakentaminen on lähes pysähtynyt, ja metallialan yritysten tilauskirjat muistuttavat ”tabula rasaa”. Huippuja tasaamaan ja joustavaan työvoiman käyttöön värvätty vuokratyövoima saa lähteä. Niitä ei nyt tarvita.

Oudoksuntaa herättää nyt se, miksi kiivaimman sesongin ja työvoimatarpeen omaavilla aloilla; hotelli- ja ravintola-alalla sekä kaupanalalla kysyntä on vähentynyt 10 – 15 %. Kaupanalalla joulusesonki ei notkahtanut pelätyn kaltaisesti. Matkailualallakin joulusesonki on jo takanapäin, mutta kevätsesonki edessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s