Ei kategoriaa

HUKATUT MAHDOLLISUUDET – TUHLATUT TILAISUUDET

Maanantainen Rovaniemen kaupunginvaltuuston järjestäytymiskokous herätti ennakkoon paljon mediahuomiota ja ennakko-odotuksia. Valtuuston puheenjohtajaksi kokoomus tarjosi nuorta ääniharavaansa, ja sai Heikki Autton.

Perussuomalaiset tulivat uutena ryhmänä mukaan rovaniemeläiseen kunnallispolitiikkaan. Nestorina Oskari Autti (PS) sai tilaisuuden käyttää valtuustokauden ensimmäisen puheenvuoron. Elämänviisauksia ja poliittisia painopisteitä sisältänyt puhe vajosi ylipitkänä tylsyyteen. Sääli ja So what?

Vaaleissa kuntalaiset kaipasivat todellista muutosta – ”change we need” tyyliin. Saivatko he sen? Nähdyn perusteella – eivät. Tulevaisuus näyttää olenko väärässä. Toivottavasti olen.

Heikki korosti sinänsä viisaasti Rovaniemen roolia koko Lapin veturina, ja Rovaniemen tulevaisuuden haasteita. Aika näyttää saako rooli Heikin johdolla konkreettista sisältöä. Olisi syytä. AntK:n hehkutuksista huolimatta …no. se siitä… Heikin näytöthän vielä puuttuvat. Tarkoitan kunnallispoliittisia näyttöjä, en €urovaaleja, en henkilökohtaista poliittista uraa valtakunnan tasolla, en uutta istumajärjestystä. Siihen sitä ei saisi latistaa.

Kalevan mukaan perussuomalaisten ensimmäinen valtuustoesiintyminen luisui farssiksi, ja ”yllätys” kuivui kokoon. Hemmokin oli juuttunut myös ylipitkässä puheessaan puolueiden väliseen luottamuspaikkajaon erämaahan – pääsemättä perille. Sinänsä itse asian ytimessä ja laskelmissaan Hemmo oli oikeassa.

Mitä kaipasin? Asiaa kaipasin, en puoluepoliittista peliä. Asian aika on seuraavaksi. EJT ja Piritta laittoivatkin osaltaan asioita liikkeelle. Itsellänikin on jo muutama viritys meneillään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s