matkailu

”TESSU” TUNTURISSA KEIKKATYÖLÄISENÄ

Lapin Kansassa 17.12.08 oli uutinen, joka käsitteli rekikoirayrittäjien ja ohjelmapalveluyritysten välistä kiistaa. Puuttumatta tarkemmin kiistan ytimeen – oletan sen liittyvän €uroihin. Lappilaisten rekikoirayrittäjien mukaan keikkakoirien käyttö on johtanut siihen, että yhteensä noin 300 paikallista rekikoiraa (Inarissa ja Rovaniemellä) makaa sesongin aikana toimettomana kopeissaan. Se on ”Tessulle” todellinen harmin paikka, kun töitä tekisi isännän mieliksi, ja ruokansa eteen jotenkin tehdä.

Lehden jutussa ohjelmapalveluyrityksen edustaja harmittelee asiassa syntynyttä vääntöä kesken vilkkaimman sesongin. Vakaata pyrkimystä kiistan ratkaisemiseksi molempia osapuolia, sekä ”Tessua” tyydyttävällä tavalla väännössä oli. Ohjelmapalveluyrityksen on asiakkaansa joka tapauksessa hoidettava. Näinhän se on. Jos ”Tessu” ei ole työtään safarilla kunnolla tehnyt, se näkyy ravintolasalissa illallisen aikaan tyytymättömyytenä. Se yleensä puretaan ravintolahenkilökuntaan – ”huonoa palvelua ja kylmää ruokaa”. Tuloksena on joka tapauksessa tyytymätön asiakas. Se on kokonaisuuden kannalta äärettömän huonoa.

Lapille matkailulla on niin suuri merkitys, että pysyviä ja oikeudenmukaisia ratkaisuja olisi vastuullisten kyettävä saamaan aikaan. Paikallisen ”Tessun” ja paikallisen matkailualan työntekijän, sekä keikka” Tessun” ja matkailualan keikkatyöntekijän kannalta eri toimijoiden saumaton, oikeudenmukainen ja pitkäjänteinen yhteistyö on kokonaisuuden kannalta parasta.

Enontekiöllä ranskalaisturisteja palvelee koko kunta – vauvasta vaariin. Työllisyysvaikutus ja matkailutulo on kunnalle niin valtaisa, että kaikki takovat samaa rautaa ja toimivat samaan suuntaan. Tahtotila on kaikilla sama.

.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s