kuntavaalit, Rovaniemi, Vasemmistoliitto

"Koeaika" päättyi – kiitos luottamuksesta

Vasemmistoliitto on valintansa luottamusmiespaikoille suorittanut – onnea valituille.

Valintakokouksen jälkeen puhelimeni soi niin tiiviisti, että ilta vierähti siinä. Kolmen kuukauden ”koeaika” hallituksessa päättyi äänin 17 – 13. Poliittiset näytöt eivät valitsijoita vakuuttaneet, joten kieltäydyin varajäsenyydestä. Siitä asemasta on riittävästi kokemusta – ei jo työni puolesta houkuttele.

Uusi työsarkani on teknisessä lautakunnassa ja Lapin Liiton valtuustossa. Teknisen lautakunnan työ on tullut tutuksi jo aiemmalta valtuustokaudelta, ja Lapin Liiton kuviot ovat vielä muistissa jo toimiessani SKDL:n piirisihteerinä 1980 – 87.

Vasemmistoliiton uudistumisen (vasta) alku Rovaniemellä näkyy kunnallisjärjestön toimikunnan kokoonpanossa. Sieltä on lupa odottaa uusia raikkaita ja itsenäisiä linjauksia tulevaisuudessa. Oma vankkumaton kantani on, että ilman luottamusta uusiin tuoreisiin toimijoihin ja toimintatapoihin vasemmistoliitolla ei ole tulevaisuutta. Onko meillä oikeutta tehdä niin?

Omasta puolestani lupaan vastaisuudessakin harjoittaa itsenäistä ja julkista keskustelua muiden saman- ja erimielisten kanssa kysymättä takataskussa olevan jäsenkirjan väriä. Demokratia vain toimii niin.

Oheislukemistoksi suosittelen Lapin Kansan ”alakertaa” 14.12.2008. Sekä Frantz Fanonin kirjaa ”Sorron yöstä” vuodelta 1961 (suom. 1970).

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s