Ei kategoriaa

Vakoileva samovaari!

Balmoralin linnasta on eliminoitu siellä jo 20 -vuotta lojunut turvallisuusriski, ”vakoileva samovaari”. Turvallisuusjoukot päättivät hankkiutua eroon samovaarista sillä sen vanhentuneissa, itäblokista peräisin olevissa johdoissa saattoi olla vakoiluun tarkoitettuja liitäntöjä.

Nykyaikaisilla sähköisillä laitteillaan Englannin maneikas salainen turvallisuuspalvelu löysi samovaarista sisäisen turvallisuusriskin. Samovaarin sisäinen kuuntelulaite, mikäli sellainen sinne oli asetettu, olisi saattanut johtaa Englannin strategiset kansalliset edut sietämättömään vaaraan. Samovaari sai samantien häätökäskyn.

Hovin ammattitaitoiselle ja maineikkaalle palvelusväellekin venäläinen samovaari oli hieman arvoituksellinen esine. Kukaan ei oikein ymmärtänyt, mitä sillä olisi voinut tehdä? Venäläisen tsaikan juonnin ja englantilaisen ”kello viiden” – teekulttuurin yhdistäminen ei onnistunut edes 20-vuodessa ja niin sai ”vakoileva samovaari” mennä.
Erilaisten kulttuurien yhteiselo on niin vaikeaa….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s