Ei kategoriaa

Onko niin jos siltä näyttää?

Jaakko Portti
Eilisessä kaupunginhallituksen kokouksessa koulujen ja päiväkotien myynti rahoitusyhtiölle, ja niiden takaisinvuokraus kaupungin perustoimintojen (päivähoito ja koulutus) käyttöön vedettiin äänestyspäätöksellä pois valtuuston listalta. Jätin asiaan kaiman kanssa eriävän mielipiteen. Kantani on selvä ja pysyy myös vaalien jälkeen – ne tulee pitää omassa omistuksessa ja korjata omana työnä.
****
Olen saanut myönteistä palautetta vaalityöstäni. Se hivelee korvia, mieltä ja koko kehoa. Kiitos palautteesta. Valtuuston kahvitauolla Juuruspolven Juhanin lausumaan näyttävästä kampanjastani totesin, että olinkin ollut viikon poissa Saariselällä työmatkalla. Täytynee harkita tämän taktiikan jatkamista.
****
AntL ja AntK – L ensin kun hän on virkaiältään vanhempi – ovat kunnialla kantaneet numeroa 33 aiemmissa kunnallisvaaleissa. Onko numero enne, se nähdään 26.10 illalla. Toivottavasti mies on numeron arvoinen. Ja kenelle se siirtyy tulevaisuudessa – toivottavasti nuorelle ja avarakatseiselle ehdokkaalle.
****
AntL kertoi yhdeksäsluokkalaisten tekemästä YLE:n vaalikoneen testistä, jossa näkemykseni vastasivat parhaiten testaajan kantaa, ja hänen olivat kauimpana. Kuka tuo Jaska on? Se uteliaisuus täytyy säilyttää ja kantaa vaalipäivän iltaan saakka. Yritän olla kiinnostava ehdokas.
****
Ompas vasurilla hyvä lennäkki. ”Köyhälle” totean, että tällä vaalibudjetilla ja resursseilla köyhän ei kannata tehdä huonoa. Mainos on omatekoinen, eikä valokuvakaan ole trikkikuva.
****
Kempeleen kaveri pahoitteli, ettei voi mua äänestää ja pyysi tilinumeroa. Kun ja jos tukea tulee, sehän täytyy ilmoittaa. Leikillisesti totesin, että laita vain 999,95 € koska Suomessa on pyöristyssääntö ylös ja alaspäin.
****
Pääministeri Vanhanen kehottaa ehdokkaita välttämään katteettomia vaalilupauksia. Hyvä neuvo. Omassa mainoksesani ei olekkaan muuta kuin kuva, nimi, yhteystiedot ja numero äänestyskehoituksen kanssa. Yksinkertaistaminen on tehokasta. Saan kai kuitenkin korostaa lähiöpalveluiden merkitystä ja yrittää tehdä parhaani.
****
Tässä narsismissakin on todettava, että äänestäjäthän kaiken lopulta ratkaisevat – siihen on tyytyminen ja ”pulinat pois”. Tänään klo 8.00 aamukahveille Gaissaan, klo 11.00 Lordiaukiolle vaaliteltalle kahville, klo 13.00 kaupungintaloa ”valtaamaan”, klo 14.30 LKS:stä hellu pois töistä ja sitten iltapäiväunille.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s