Ei kategoriaa

Lähiöt ja Soini

Timo Soini vaatii Suomeen erityistä lähiöpolitiikkaa, ja syyttää kolmea suurinta puoluetta (sekä vihreitä) siitä, että ne asettavat vastakkain omakotivaltaisen asumisen ja tiiviin keskusta asumisen, ja unohtavat lähiöt kokonaan. Pääministeri Vanhanenhan mm. lanseerasi oman ”puutarha-asumisen” mallinsa ja kritisoi junien raideliikenteen varteen sijoittuvaa asumista. Samalla hän kuitenkin kannattaa Sukarin Idea Parkkien rakentamista lähiöiden ja keskusta asujienkin ulottumattomiin.
Olen Soinin kanssa samalla kannalla. Lähiöpolitiikkaa tämä maa kaipaa, se on realismia ja todellisuutta. Lähiö on lähiö niin Helsingissä kuin Rovaniemelläkin. Helsingissä lähiöiden ihmisten ongelmat ja olosuhteet ovat yhtenevät Rovaniemen ihmisten kanssa. Haikailu puutarha-asumisesta ja ihmisten hajasijoituksesta idyllisiin asumis”edeneihin” hämärtävät reaalitodellisuuden.
Meillä Ounasrinteellä on kerrostaloasumista omistus- ja vuokra-asunnoissa, rivitaloasumista omistus- ja vuokra-asunnoissa, sekä omakotitaloissa asumista. Asumismuodosta huolimatta me kaikki ounasrinteeläiset (pappi ja lukkari, kuppari ja tsuppari, yrittäjä ja työntekijä yms.) käytämme ja tarvitsemme samoja palveluja – päivähoitoa, koulua, kirjastoa, kauppaa, joukkoliikennettä yms… Olen varma siitä, että Helsingissä asetelma on täysin yhteneväinen.
Entäs koko laaja Rovaniemi? Ydinkeskustassa ja sen välittömässä tuntumassa asuu 85 % asukkaista, kylissä asuu loput. Huolehditaanko vain enemmistön palveluista, ja odotetaan että aika tekee tehtävänsä ja tuo asukkaat reuna-alueilta keskustaan palvelujen piiriin. Eipä ole kovin reilua. Juhlapuheissako vain palvelukyläverkosto elää, muttei ohjaa käytännössä päätöksentekoa.
Päministeri höpöttää ja hämärtää – Soini suomentaa ja puhuu asiaa. Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä.
Kansanedustaja Kimmo Kiljunen Ounasrinteen kirjastossa.
Aiheena ”Sinä ja maailman köyhät”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s