Rovaniemi, turvallisuus, ympäristö

Kuka putoaa sillalta?

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/35808-vaara-vaanii-sillalla

Rovaniemellä on kuuluisa, jo juurtunut lenkkeilytapa Ounasvaaran ohella, ”Kolmen sillan” – lenkki, Ounasjoen- , Suutarinkorvan- ja Rautatiesillan kiertäminen. Se tuo henkistä ja fyysistä voimavaraa kiertäjälleen.

Päivittäin sadat rovaniemeläiset kulkevat aamuisin työmatkansa kävellen tai pyöräillen Rautatiesillan yli, kaksi kertaa päivässä. Hyvillä mielin sekä työpaikalle, että takaisin kotiin. Samoin opinahjoihinsa kulkevat opiskelijat, harrastustoimintaan rientävät lapset ja nuoret, keskikaupungille asioimaan tulevat yms. käyttävät ahkeraan väylänään Rautatiesillan kevyenliikenteen kaistoja.

Nykykunnossaan sillan kevyenliikenteen kaistat ovat suuri riski käyttäjilleen. Törröttävät naulat, repsottavat suojakaiteet, epätasainen ja talvella liukas lankkulaudoitus odottavat vain ”Murphyn lain” toteutumista. Silloin kaikki menee pieleen samalla kertaa! Kannattaakohan tuota odottaa.

Rautatiesillan kevyenliikenteen kaistat kaipaavat pikaista korjaamista turvallisuuden kohentamiseksi. Samassa yhteydessä niiden viihtyisyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä voitaisiin lisätä valaistuksella ja leventämällä niitä. Tämä parannus- ja kehitystyö voisi olla yksi osa sitä kuuluisaa ”rantareittiä”.

”Repsottavat suojakaiteet”
Törröttävät naulat”
Ansa ohittajille”
”Ansa lemmikkieläimille”

2 vastausta artikkeliin “Kuka putoaa sillalta?”

  1. Itsekin viikottain, jos en nyt ihan päivittäin kuljen sillalla ja on viime keväästä asti ihmetyttänyt että yhä huonompaan kuntoon tuo Rautasilta pääse.Mitäs mieltä olet Jaakko siitä sillasta Pöykkölästä Rantavitikalle?

  2. Rautatiesillasta mulla on Facebookissa kaikki ottamani kuvat näytillä. Karmeeta katsottavaa. Selvä ympäristöön liittyvä turvallisuusriski. Mikä on ylläpitäjän ja kunnossapitäjän vastuu?Näyttää tuo autoiluun liittyvät kysymykset ajavan kevyen liikenteen ohi.Tuohon toiseen kysymykseen kantaa ei vielä ole. SORRY,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s