Ei kategoriaa, kirjastopalvelut

Tällaista kirjastokeskustelua Rovaniemelle

Tukholman metroasemille kirjastoja

HS.fi 12.6.2008, Julkaistu: 7:58

Tukholman kaupunginkirjasto haluaa, että lainakirjoja on saatavissa siellä, missä ihmiset liikkuvat. Suunnitelmissa on avata metroasemille aluksi kolme kirjastoa, ja laajentaa maanalaista kirjastoverkkoa myöhemmin tarpeen mukaan, kertoo Svenska Dagbladet -lehti.

Vuodenvaihteessa kirjastoja arvioidaan olevan jo kolme: Östermalmstorgin asemalla kaupungin keskustassa ja kaksi esikaupunkialueilla. Tämänhetkisissä suunnitelmissa on kaikkiaan kuusi metrokirjastoa.

Kirjastoista on tarkoitus rakentaa pieniä, mutta helposti matkareitteihin sopivia. Tarjonta keskittynee kirjoihin, jotka esiintyvät suosikkitilastojen kärjessä, kaupunginkirjastosta kerrotaan.

STT

****************************************************************************

KIRJASTOPALVELUJA KEHITETTÄVÄ

Me allekirjoittaneet emme hyväksy Rantavitikan nuortenkirjaston, Korkalovaaran, Ounasrinteen ja Saarenkylän lähikirjastojen sulkemista. Pidämme päinvastoin tärkeänä, että Rovaniemellä kehitetään kirjastopalvelujen sisällöllistä ja fyysistä saatavuutta koko ”kylien Rovaniemi” – alueella.

Kirjastoverkosta tehdyssä konsulttiselvityksessä ei osoiteta konkreettisia keinoja, joilla kirjastopalvelujen kattava ja tasa-arvoinen saatavuus kaupunkilaisille turvataan. Selvityksessä ei myöskään esitetä minkäänlaisia vaihtoehtolaskelmia päätöksenteon pohjaksi. Raportissa sivuutetaan täydellisesti kirjastojen kulttuurisen-, sosiaalisen- ja yhteisöllisen merkityksen arviointi.

Raportissa esitetyt lakkautukset ovat vastoin Opetusministeriön kirjastopalvelujen laatusuosituksia. Lopputuloksena on, että kirjastopalvelujen kattava ja tasavertainen saatavuus, sekä niiden laatu heikkenisivät ratkaisevasti.

Ounasrinteen Asukasyhdistys ry.

**************************************************************************

En malttanut olla laittamatta uutista ja nettiadressiamme kokonaisuudessaan vertailtavaksenne. Tällaisesta astelmasta voimme verrata, miten muualla kirjasto vastaa ajan ja ympäristön muutokseen. Kuinka me pidämme tärkeänä kirjastopalvelujen KEHITTÄMISTÄ ja SAATAVUUTTA koko kaupungin alueella. Ja lopuksi kuinka konsulttiselvityksen kohteena on €urojen säästäminen kirjastopalveluista esim. kirjastoja lakkauttamalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s